dilluns, 8 de novembre del 2021

Jameo i cherne

Efectivament, torne a parlar de Lanzarote. Si hi heu estat, sabreu que jameo és el buit que deixa la lava, temps després de l'erupció d'un volcà, en afonar-se la part superior d'algun dels molts tubs que  han anat formant-se mentre ix el magma, ja que no tots els munts que deixa la lava són compactes, encara que ho semble a simple vista.  El resultat de tot això, de  vegades, crea llocs de molta bellesa, normalment coves. 


Aquests dues fotografies d'Ismael Vallès pertanyen a Jameos del agua. En la primera s'aprecia clarament el que explicava en el paràgraf anterior. La segona ens permet veure com es pot aprofitar aquest accident natural per a convertir-lo, com és el cas, en  un restaurant. 


Per a entrar al complex de Jameos del Agua, cal pagar una  entrada que inclou també l'accés al restaurant. Dit d'una altra manera, no pots ni fer-te un cafè si no pagues l'entrada. Nosaltres vam demanar cherne, el peix per excel·lència de l'illa, acompanyat de salsa de plàtan i per a les postres ens vam decidir per un bienmesabe canari. Una immersió gastronòmica comme il faut.

4 comentaris:

  1. El negoci és el negoci. Boníssim el menú.
    Molt bones les fotos i el text.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Les fotos sempre són d'Ismael i molt lloades.

      Elimina
  2. Saps què m'han fet evocar les teues paraules??? "jameo és el buit que deixa la lava"...doncs, he pensat que jameo seria, metafòricament, el record, l'empremta, deixat per la lava del temps, per la memòria...Ja veus, una poetessa que veu versos i imatges poètiques fins i tot en un "negoci";)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho has interpretat molt bé. Eixe buit de la memòria s'hauria d'omplir de nous records, no?

      Elimina