dijous, 27 d’octubre del 2022

Caducifolis

Doncs, sí, efectivament, he tornat a la Tinença. 

Així començava un text publicat en aquest mateix blog l'any 2013. Fa uns dies hi hem tornat amb la idea principal de veure caducifolis (aurons, til·lers, oms) i unes quantes secundàries com, per exemple, conéixer Coratxà, el poble la temperatura del qual sol donar durant  el programa L'oratge la doctora Victòria Rosselló, cap de Meteorologia en À Punt Media.


Coratxà és un poble menut, com tots els de la zona,  és el que està més al nord i té major altitud. La foto anterior mostra com les parets d'abancalament, de pedra seca, estan ben fermes però els bancals han esdevingut erms. Una llàstima. Una imatge de quasi abandó. Desitge a l'Associació per la Recuperació de la Tinença èxit, molt d'èxit. 

Gràcies al centre d'informació del Ballestar (el poble amb la silueta més bella), vam saber que ben a prop hi ha un jaciment iber, la Morranda, i que la zona on més caducifolis trobaríem és la de la carretera entre el Boixar i Coratxà, que, segons la jove informadora, recorre poca gent perquè amb la Pobla i el monestir ja es conformen.

Als afores del Monestir de Santa Maria de Benifassà, visitable només dues hores a la setmana, vam trobar amb molta sorpresa un senyal que no havíem vist mai: la prohibició d'usar drons. Segurament les monges han  vist més d'una vegada com amb aquests aparells intentaven trencar la seua vida de calma i clausura.

La Pobla de Benifassà ens va acollir amb pau i amb una certa activitat: algun bar, alguna persona pel carrer i venda ambulant. En concret vam veure una furgoneta menuda amb pa i dolços i un camionet amb fruita i verdura a càrrec d'una parella argentina o uruguaiana, no en sé distingir els accents. Curiosament ocupaven la façana de l'ajuntament i dificultaven la funció turística, que consisteix a mirar-ho tot.

En resum, un parell de dies d'una gran tranquil·litat, sense cobertura per als telèfons i de gran aliment per als ulls, com les altres vegades que hem visitat l'emblemàtica Tinença.

La foto és de l'autora.

7 comentaris:

  1. Gràcies, Dolors, per contar-nos el viatge per Benifassà i els llocs bells i silenciosos...
    Sal.lus

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, amic, per la teua visita constant al meu blog.

      Elimina
  2. Uns llocs per a relaxar-se i gaudir de la natura!!.Gràcies Dolors pels teus comentaris!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament. Hem d'anar a l'aire lliure per moltes raons i també perquè la natura està en perill. El que no coneguem ara igual ja no ho podrem veure.

      Elimina
  3. El text transmet relax, gust per vore i alguna ironia estupenda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Este sistema "d'anònims" culpa dels robots és lamentable. No sé a qui em dirigisc. En tot cas, gràcies pel comentari.

      Elimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina