diumenge, 7 de febrer del 2021

Una bona novel·la policíaca

He llegit El asesino de novias, de Yasmina Pérez, entre ahir i avui. Vora set hores de lectura. No podia parar, senzillament.

Quan vaig elegir aquesta novel·la entre les que ofereix Edición anticipada, vaig buscar informació sobre l'autora. N'he trobat molt poca. És llicenciada en Traducció i Interpretació i amb aquesta  primera  novel·la seua va quedar tercera guanyadora del concurs Soy Talento. És probablement la primera vegada que m'enfronte a un text sense saber res de qui l'ha escrit. I això està bé. No hi ha contaminació ni de l'autora ni d'obres anteriors.

El asesino de novias és una novel·la policíaca com cal. A través de les seues pàgines conta, i no para, molts assassinats, l'un darrer de l'altre. Manté l'atenció fins arribar a obsessionar qui la llig. No cansa perquè està molt ben construïda la trama, de manera que quan sembla que haja d'esgotar el recurs narratiu o argumental, inclou un esglai nou i així fins al gir final, que de cap de les maneres es pot intuir. És cert que es podria pensar que algun dels personatges hi té alguna implicació, però l'autora administra l'omnisciència de bo i manera que el dubte desapareix al paràgraf següent.

Ha fet un gran treball de documentació: tècniques forenses, armes, verins, mètodes policials, etc., cosa que dona una gran credibilitat a la història. 

Tot i així és d'agrair que de tant en tant ens faça un descans i ens parle de les ciutats i topants on van desplaçant-se el comissari i els inspectors darrere de les pistes del famós assassí de nóvies. Recorren Sevilla, Almeria, Benasc, localitats asturianes i gallegues, etc.

Altament recomanable per a les persones amants del gènere. 

Estic esperant la pròxima novel·la de Yasmina Pérez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada