dimarts, 30 de desembre del 2014

Participeu en les primàries de Compromís

Aquesta entrada, com algunes altres poquetes, no va de viatges. Va de política. De la política que fem totes les persones cada dia lluitant per la millora de les nostres vides. Com dirira Mònica Oltra "per la felicitat de tots els dies". Ho fem en les associacions de barri, de pares i mares, de malalties, culturals o esportives; en els sindicats i en els partits polítics; en el voluntariat  per la llengua... en definitiva, en el front que ens bé millor o que més ens interessa o en el que podem ser més útils. 
Quan arriben les eleccions hem d'assegurar-nos que el partit que votem no malbarate la nostra tasca feta i que a més la reculla en benefici de tota a ciutadania. Tot eixe treball que fem en els nostres respectius col·lectius no pot quedar-se a casa: ha d'arribar als nostres parlaments, ha de servir per a millorar la vida de totes les persones.



Per a mi, no n'hi ha dubte. Jo votaré Compromís al mes de maig. La coalició representa, en una grandíssima part, les meus creences i les meues lluites. Abans d'eixa data, però, s'han de fer les llistes per als ajuntaments i per a les Corts. Compromís ho fa pel sistema de primàries, una excel·lent manera de conéixer les persones que formaran la candidatura definitiva ja que s'obre un període de debat interessantíssim i en què tota la ciutadania pot dir la seua. És cert que això comporta alguna molèstia, com per exemple, haver-se de censar (si no sou ja membres de la Coalició) per a poder elegir els membres de la candidatura, però paga la pena. Inscriure's en el cens de votants és el primer de tres passos; el segon serà votar els i les aspirants i, per fi, al mes de maig, votar la llista que haurem fet entre totes i tots.

Si teniu la intenció de participar-hi, entreu a:

Ja podeu anar mirant els perfils de qui es presenta a les Corts o als ajuntaments.

Entreu, llegiu, conegueu les persones i aneu pensant. Això és fer política.

Per completar-vos la informació vos oferisc, a tall d'exemple, els enllaços als blogs de Sergi Campillo i d'Esther Tarín. Un home i una dona (la nostra tria ha de ser paritària des del primer pas) que aspiren a una regidoria a l'ajuntament de València. També el d'Isaura Navarro i Miquel Real, a la llista de les Corts.

Molt important: teniu fins el 21 de gener per a formalitzar la inscripció.

Més endavant informaré sobre el segon pas, el de l'elecció de les persones de la nostra confiança per a formar part de la llista definitiva de Compromís a les eleccions de maig.

Moltes gràcies i bon any electoral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada