dissabte, 1 de setembre del 2012

LA RESERVA


Una de les visites bonaerenques obligades és la Reserva Ecológica Costanera Sur. Si es viatja durant l’estiu de l’hemisferi nord, cal no oblidar que Argentina està situada a l’hemisferi sud i, per tant, allà és hivern quan la majoria dels europeus fem vacances i podem viatjar. Durant el fred mes d’agost que vaig passar a Buenos Aires no trobava mai el moment de visitar La Reserva —que és la denominació col·loquial més freqüent— atés que es tracta d’una zona molt humida per la seua condició fluvial i a certs cossos la combinació de fred i humitat ens resulta quasi insuportable. Així doncs, el meu etern company de viatge i jo vam haver d’esperar un dia ben assolellat per a visitar aquest espai de terrenys guanyats al riu i reomplits artificialment. En l’actualitat la Reserva Ecológica Costanera Sur ha esdevingut l’hàbitat de moltes espècies botàniques i faunístiques gràcies a la mà humana, en aquest cas, mà benefactora i generosa. Està completament protegit per tanques però s’hi pot accedir per diversos llocs. Nosaltres ho vam fer per l’entrada que enfronta, més enllà, amb l’avinguda Brasil, és a dir, per la de Las Nereidas, una font espectacular que tanca el bulevard esclarit i recent que arranca de Puerto Madero (un lloc de moda que no mereix cap comentari per la meua part). Quan ja has pagat l’entrada i accedeixes a l’interior, es produeix un canvi sensorial molt favorable perquè passejar per la Reserva és un regal per als sentits i un paradís per als amants de les plantes, els ocells, els caminals i la pau. Amb una diferència de pocs metres, et trobes en un món de silenci i en una illa olfactiva, ja que els fums de la carn de les paradetes i els dels cotxes afortunadament es queden fora, a banda i banda de la font de figures mitològiques. La Reserva és un veritable i necessari pulmó de la ciutat i junt amb Tigre (al delta del Paraná) és la destinació preferida de moltes de les persones que viuen a Buenos Aires per a passar les hores de lleure.

València, 22 d’abril de 2008
Publicat al diari EL PUNT el 25 de maig 2008

2 comentaris:

  1. Com sempre, molt bé, i deixant ganes de més.
    Per cert, vols dir que la meua amiga Anna, que va anar -previnguda- a Argentina per a tres setmanes, passarà molt de fred?

    ResponElimina
  2. Passarà molt humitat a Buenos Aires. Si es mou per tot el país tindrà tots els climes. L'acompanyes i m'ho contes. D.

    ResponElimina